From CBSE-NEXT

Understanding Algebra

TutorNext offers Algebra help online. We have highly qualified tutors who are well trained and certified in algebra and thus provides you quality help on algebra. Our Algebra tutoring covers both Algebra 1 and Algebra 2 including college algebra concepts across grades. Our Algebra tutors help you solve problems, work on basic Algebra concepts and [...]

From Yahoo Answers

**Question:**1. The temperature in Minnesota was -8 F one day. This was 12 degrees less than the temperature in Indiana on the same day. What was the temperature in Indiana? 2. Mr Harding sold 100 shares of stock at $14 per share. He had a loss of $6 per share. What did Mr. Harding pay for each share of the stock?

**Answers:**Temperature in Indiana x: x - (- 8) = 12 x + 8 = 12 x = 4 Answer: 4 F was the temperature in Indiana. ------------ = $14 + $6 = $20 Answer: $20 was what Mr. Harding paid for each share of stock.

**Question:**1. Ashley used a micrometer to measure the diameter of a brass rod and found it was 0.121 inches. Samuel measured the same rod and got a measurement that was 0.0043 inches less than Ashley's. What was Samuel's measurement? 2. David estimated that he delivered 97,119 pamplets last year. If he delivered the same number each week,about how many did he deliver per week? Round your answer to the nearest whole number.

**Answers:**1.) Just do subtraction: 0.121 - 0.0043 = 0.1167 inches. Samuel's measurement was 0.1167 inches. 2.) Well, there are 52 weeks in a year, so just do division and round to the nearest whole number 97,119 / 52 = 1,868 pamphlets per week. David delivered about 1,868 pamphlets per week.

**Question:**the girls scout hoped to raise $1000 selling cookies. instead, they raised $1050. what percent of their goal did they achieve? F. 115% G. 105% H 100% J 95% A long distance company charges 26.95 per month plus $.14 per minute for all in state long distance calls. calculate the cost in dollars to make 225 minutes of in state long distance calls. PLEASE SHOW WORK SO I CAN GET IT. THANK YOU! thanks for showing your work and solving the problem for me! i really appreciate it!

**Answers:**1st word problem. 1% of $1000 =$10 1050-1000 = $50 so the answer is g. $50 / $10 = 5% 100% + 5% = 105% ----------------------------- 2nd word problem. for this, i made an equation and defined my variables. Let C represent the cost in dollars Let n represent the number of minutes. C = 0.14n + 26.95 If n=225 C =0.14 (225) + 26.95 C = 31.5 + 26.95 C= 58.45 The cost is $58.45 i hoped i helped you. =)

From Youtube